Tuesday, November 11, 2008

Apa Kata PoketMu?

PISCES (19 feb – 20 Mac)
Hidup: Sepanjang dua bulan ini kamu perlu bekerja lebih keras untuk mendapat apa yang kamu idamkan selama ini. Opss...tapi hati-hati dengan mereka yang bermulut manis, mungkin lain dihatinya. Bulan ini adalah bulan paling sesuai untuk kamu tonjolkan bakat dan kredibiliti.
Poket: Kewangan kamu tidak berapa stabil. So...berpada-pada bila berbelanja.ARIES ( 21Mac – 20Apr)
Hidup: Nasib warga Aries nampaknya agak baik dua bulan ini memandangkan tidak banyak perkara membebankan. Kalau ada pun, kamu berjaya settlekan dengan baik. Bagi kamu yang terlalu penat dan stress, inilah masa sesuai untuk habiskan cuti yang ada. Sesekali melarikan diri dari kesibukan tugas dan persekitaran boleh menceriakan kamu semula, tak percaya cubalah!
Poket: Nampaknya memang dua bulan ini luck untuk kamu, segalanya beres termasuk poket kamu pun, tapi janganlah membazir kepada benda yang tak perlu pula!


TAURUS (21 Apr – 20 Mei)
Hidup: Aduh!! Entah mengapa dua bulan ini kamu asyik dilanda masalah yang bertimpa. Mood kamu juga sentiasa pasang surut, sekejap ok sekejap tidak! Walau apa pun, ingatlah, usah terlalu mengikut perasaan bila membuat keputusan, lebih baik banyakkan berdiam diri dari berdebat dengan orang yang tidak memahami kamu.
Poket: Belajarlah menyayangi dan menghargai duit, usah membazir dan kalau teringin nak membeli sesuatu yang lebih dari budget, baik kumpul dulu, jadi tak perlu lagi kamu berhutang keliling pinggang.

GEMINI (21 Mei – 21 Jun)
Hidup: Nampaknya segala usaha kamu selama ini berbaloi juga bila ada perhatian dari bos. Tingkatkan usaha, janganlah terus perasan pula bila dipuji sikit. Jaga-jaga dengan orang yang mungkin berdengki dengan kedudukan kamu kelak!
Poket: Bila pangkat naik, sudah tentulah ‘uangnya’ juga bertambah. Sikap kamu yang kedekut itu adakalanya baik juga kala terdesak. Tapi janganlah keterlaluan sangat!

CANCER ( 22 Jun – 22 Jul)
Hidup: Bahagianya hidup jika apa yang diimpikan begitu mudah kamu dapat. Terdapat sedikit perubahan di tempat kerja, kesihatan si bujang Cancer tidak berapa memuaskan. Cepat-cepatlah berjumpa doktor sebelum melarat!
Poket: Seperti biasa, mungkin sikap kamu yang suka budget awal memudahkan pengurusan kewangan kamu.

LEO ( 23 Jul – 23 Ogos)
Hidup: Cerianya hidup kamu sejak kebelakangan ini. Tidak banyak masalah yang menganggu. Mungkin kerana jiwa yang sudah terisi atau pun....? Cabaran yang datang pun kamu nampak mudah untuk tanganinya...
Poket: Ok. Tak banyak masalah. Tapi jangan biasakan diri berhutang keliling pinggang, nanti parah nak membayarnya!

VIRGO ( 24 Ogos – 23 Sept)
Hidup: Perdebatan kamu dengan si Taurus, mungkin akan menimbulkan pelbagai spekulasi. Sikap seseorang yang meragui kebolehan kamu tidak perlu difikir secara serius. Tapi ingatlah, percaya diri sendiri adalah punca kejayaan. Kamu akan berjaya.
Poket: Sempit sikit. Tapi kalau kamu bersedia dari awal, tentu ia tidaklah memberi masalah besar. Apa pun, berjimat-cermatlah.

LIBRA ( 24 Sept – 21Okt)
Hidup: Biasa. Tapi kritikan besar dalam meeting/kelas baru-baru ini memang tidak dapat dinafi agak memalukan. Tapi ingat, jangan bertindak terburu-buru. Siasat dulu kesahihannya dan barulah bertindak dengan wajar. Kemungkinan populariti kamu akan meningkat.
Poket: Kena saman! Ahh..nampaknya, bulan ini kamu kena berhabisan bayar saman tertunggak. Apa nak buat terima sajalah...

SCORPIO (22 Okt – 21 Nov)
Hidup: Demi mendapat hasil yang lebih baik, jangan berasa ragu untuk mengubah apa yang sedia ada. Lagi pun jika ia untuk kebaikan, tiada salahnya. Masalah komunikasi yang timbul pasti dapat kamu settle dengan cara bijak.
Poket: Jangan terlalu percayakan kawan yang lidahnya bercabang. Asyik meminjam duit, bayarnya entah bila. Kamu sendiri yang susah nanti bila kekeringan.

SAGGITARIUS (22 Nov – 21 Dis)
Hidup: Apa saja masalah yang datang, kamu lebih senang menyimpannya sendiri atau menyelesaikannya sebelum orang lain menyedarinya. Suasana ditempat kerja/belajar kurang memuaskan. Ada yang menganggap prestasi kamu sudah jauh menurun. Sekitar 16 hb ini kamu bakal menempuhi satu ujian yang mencabar.
Poket: Biasa. Tidak banyak perubahan. Sikap kamu yang agak cermat itu mungkin adalah penyelamat keadaan!

CAPRICORN (22 Dis – 19 jan)
Hidup: Usah gemar memendam masalah. Nanti ia akan memakan diri kamu sendiri. Cari teman yang boleh dipercayai dan luahkan segalanya. Keberanian kamu untuk tampil ke depan membuatkan ramai yang respect pada kebolehan kamu. Hmmm...tunggulah reaksi mereka nanti!
Poket: Pokai sikitlah...kamu terlebih budget bulan ini. Itulah pentingnya perancangan awal.

AQUARIUS ( 20 Jan – 18 Feb)
Hidup: Kebelakangan ini kamu terpaksa berurusan dengan orang yang keras kepala. Jadi sikap toleransi kamu amat berguna ketika ini. Ingatlah, setiap masalah ada jalan penyelesaian. Paling penting adalah menjadikan penyelesaian itu satu keputusan yang terbaik untuk semua orang.
Poket: Biasa.Tidak banyak masalah yang perlu kamu hadapi.

No comments:

Post a Comment