Friday, March 6, 2009

Slot Sinema Ahad Hebat Mac Di TV2

Filem: Jatuh Cinta lagi (2006)
Tarikh Siaran: 1 Mac 09
Pelakon: Krisdayanti, Gary Iskak, Cornelia Agatha, Endhita

Filem ini mengisahkan Lila yang menaruh kepercayaan bahawa lelaki yang dikenalinya bernama Andre bukanlah lelaki yang boleh dipercayai. Dia menjadi hilang sabar dan tidak mempercayai lelaki yang padanya hanya tahu mengambil kesempatan terhadap kaum wanita. Sementara Andre pula tidak berminat mahu berurusan dengan orang yang mementingkan diri dan wanita yang tidak ada unsur jenaka dalam dirinya. Tanpa diduga, mereka terpaksa bekerjasama dalam menyelesaikan kes penceraian penyanyi kelab dangdut terkenal dengan suaminya. Andre berpihak di sebelah suami penyanyi itu yang mahu menuntut hak penjagaan anaknya berusia 7 tahun manakala Lila pula di pihak penyanyi itu. Lalu mereka mengaturkan strategi masing-masing dan tanpa diduga terbit perasaan cinta di hati masing-masing yang sukar untuk dinyatakan antara mereka berdua.

Filem: Puteri Impian 2
Tarikh Siaran: 8 Mac 09
Pelakon: Amy Mastura, Cico Harahap, Aliah Lee, Azri Iskandar, Sarimah dan Azman Hassan

Filem Puteri Impian 2 arahan Aziz M.Osman yang mengisahkan Nora, bekas gadis kilang yang telah menolak lamaran kerabat diraja, Tengku Faizal. Tengku Farid, adik Tengku Faizal tersinggung Nora menolak cinta abangnya. Dia telah bertekad untuk membersihkan kembali nama baik keluarganya serta membawa Nora kepangkuan abangnya. Sementara itu, Nora masih menaruh harap kepada Zul, jurukamera stesen televisyen yang dikenalinya. Tetapi Zul telah menjalinkan hubungan dengan Lisa.

Begitu pun kepada anda peminat setia filem Indonesia, usah ketinggalan meluangkan masa menonton Jangan Panggil Aku Cina, filem Indonesia yang popular sekitar tahun 2003 hasil skrip oleh Viva Westi yang pastinya mampu menghiburkan penonton dengan plot ceritanya yang menarik sesuai untuk tontonan seisi keluarga.
Filem: Lang Buana
Tarikh Siaran: 22 Mac 09
Pelakon: Kumpulan Senario

Kepada peminat filem komedi, kamu bakal dihiburkan dengan filem popular Lang Buana lakonan Kumpulan Senario yang membawa penonton ke era zaman lampau iaitu sebelum abad ke-19 tetapi kisah yang dipaparkan berkaitan dengan masyarakat Malaysia hari ini. Ia mengisahkan tiga orang pemuda - Gunung, Daik dan Bercabang - yang melarikan diri daripada menjadi hamba abdi kepada Orang Kaya Seri Bentan. Mereka bertiga berhenti di sebuah kota bernama Lang Buana di pinggir sebuah sungai. Setibanya di kota itu, mereka disambut meriah kerana disangka putera raja yang dapat menyelamatkan kota itu daripada serangan Sang Nira. Terperangkap oleh keadaan, ketiga-tiga pemuda berkenaan terpaksa menyamar menjadi putera raja dan merangka taktik peperangan bagi memperkuatkan benteng pertahanan Lang Buana.

Justeru, jangan ketinggalan meluangkan masa menonton Slot Sinema Ahad @ 2 yang diyakini mampu memberikan peluang kepada penonton berhibur seisi keluarga.

No comments:

Post a Comment