Friday, February 20, 2009

Rempit VS Impak Maksima The Series

PENGGEMAR drama aksi tentunya tidak sabar untuk mengikuti drama terbaru yang bakal mengisi slot ‘Aksi’ tidak lama lagi. Justeru, nantikan buah tangan terbaru dari pengarah terkenal Ahmad Idham mempersembahkan drama bersiri, ‘Rempit vs Impak Maksima The Series’ yang akan melayari siaran TV3, mulai 16 Februari, setiap hari Isnin jam 9.00 malam.

Drama penuh aksi yang menekankan elemen keremajaan dan dunia kota ini membariskan pelakon berbakat seperti Zeyna Ibrahim (Farhana), Iqram Dinzly (Ijal), Zed Zaidi (Danial), Puteri Fatin Nasuha (Tina), Nas T (Bidin), Dina Malaysian Idol, Siti Elizad, Shukery Hashim & Dian P.Ramlee.

“Drama Rempit vs Impak Maksima The Series yang diterbitkan sebanyak 13 episod ini menyajikan watak utama yang didukung oleh bintang baru iaitu Zeyna Ibrahim di mana dia akan memegang watak utama sebagai Farhana. Gadis lincah ini cuba untuk memartabatkan perlumbaan motosikal haram ke arah perlumbaan yang berprestij dalam masa yang sama dibebani oleh janji kepada keluarganya.

Drama ini memberi pengajaran kepada anak-anak muda masa kini yang mereka sentiasa ada pilihan untuk menjadi manusia yang berguna daripada terjebak dengan kegiatan lumba haram yang tidak membawa faedah kepada mereka dan keluarga.” Ujar pengurus Besar Kumpulan Pengurusan Jenama TV3, Pn Nurul Aini Abu Bakar

Kisah ini bermula apabila Farhana yang merupakan anak tunggal kepada Datuk Razali dan Datin Aziah, ahli korporat yang mengendalikan perniagaan kejuruteraan permotoran.

Pembabitannya di dalam perniagaan keluarga ini secara tidak langsung menjadikan Farhana sendiri dekat dengan dunia permotoran dan sukan drift. Datuk Razali mendidik Farhana dan memberikan tunjuk ajar kepadanya untuk menerajui syarikat itu dan membawa perniagaan itu ke tahap yang lebih tinggi.

Farhana seorang yang pragmatis dan sentiasa berfikiran positif. Untuk menyuntik daya korporat dinamik dan penjenamaan
yang segar, Farhana seringkali menganjurkan pelbagai acara yang berkaitan dengan ‘drifting’ dan berupaya menjadikan motosikal sebagai salah satu jenis ‘extreme sport’ yang elit dan berwibawa.

Dalam pada masa yang sama, Farhana berjanji akan mengahwini lelaki pilihan keluarganya tetapi dengan syarat misinya untuk sukan ‘pemotoran motosikal’ setaraf sukan drift, dan sekaligus, melenyapkan imej negatif ‘Mat Rempit’. Pertemuannya dengan Ijai, mekanik motosikal seolah-olah membenarkan hasratnya itu tercapai.


Pelakon-pelakon drama Rempit vs Impak Maksima The Series

Kemahiran Ijai mengendalikan motosikal membuatkan Farhana bercadang untuk menjadikan Ijai sebagai ikon dalam bahan eksperimen projek terbarunya sebagai jaguh motosikal yang disegani dan menjadi kebanggan Negara. Farhana sedikitpun tidak menaruh hati kepada Ijai yang dianggap sebagai lelaki dingin.

Keyakinan Farhana di dalam misinya menjadi pudar apabila dia terus mengenali Ijai dan bergelumang kawan-kawannya yang hidup dalam dunia mereka sendiri. Dia semakin buntu apabila cabaran perniagaan semakin menyimpang tetapi percaturan perasaan mula mendominasi fikiran.


Dina muncul sebagai penampilan istimewa...

Tarikh persetujuannya untuk berkahwin pula semakin dekat namun hasratnya untuk menjadikan Ijai sebagai ikon semakin sukar dicapai. Apakah Farhana mampu mengubah Ijai dan mencapai matlamatnya?

Ataupun pendiriannya sendiri akan berubah selepas mempertaruhkan hati terhadap lelaki dingin itu? Saksikan kesudahan ’Rempit vs Impak Maksima’ di slot Aksi setiap Isnin, jam 9.00 malam di TV3!

No comments:

Post a Comment